Burç Uyumları ve Evcil Hayvanlarımız Kova , Balık , Koç

KOVA (21Ocak - 19Şubat)

 

"Arkadaş canlısı ve sadıktır"

 

Kova Burcunda doğan minik dostunuz , özgürlük tutkusu nedeniyle etrafta dolaşıp insanlarla tanışmaya bayılır. Çevredeki diğer evcil hayvanlar tarafından hemen kabul edilir ve bir an çevresindekilerin eğlence kaynağıyken, birkaç dakika sonra bir büyücü gibi ortadan kaybolabilir. Bir anı diğerine uymayan bu ufaklığın inatçılığını yenmesi için iyi bir eğitimden geçmesi gerekir. Arkadaş canlısı ve sadıktır. Ona kendine özel bir alan ve düşünmesi için zaman vermeniz gerekir. Bazen minik dostunuzun gizemli ve durgun olduğunu görürseniz , bilin ki şaşırtıcı bir şey yapmaya hazırlanıyordur. Bu burcun hayvanları son derece kibardır. Son derece akıllıdırlar, ama oldukça da dağınıktırlar. Onları eğitirken sabırlı olmanız gerekir. Emirlere kolay kolay itaat etmezler ve onları zorladığınız zaman tepki gösterirler. Meraklı olmalarıyla da tanınan bu hayvanlar her şeye burunlarını sokarlar. Eğer oralı bile olmayan bir minik dostunuz  varsa, mutlaka kovadır. Başka evcil hayvanlara bile tuhaf gelen davranışları vardır. Bazan hayvandan çok insan gibi davranırlar. Ancak kalpleri yine çok kocamandır. Koşmaktan çok hoşlanırlar. Mutlu bir kova petiniz , özgürlüğüne düşkündür.

 

 

 

 

BALIK (20Şubat - 20Mart)

 

"Sıcaklık ve sevgi onun için çok önemlidir"

 

Bu minik dostunuz sevmek için yaratılmıştır. Dost canlısı ve sadıktır. Sürekli sizi mutlu etmenin ve ilginizi çekmenin yollarını arayacaktır. Gözlerinde genellikle uykulu bir ifade vardır ve uykusunda mırıldandığını duyabilirsiniz. Sezgileri güçlü bir ufaklıktır ve bu yüzden bir seyahate çıkmanız gerektiğinde, siz daha eşinize bile söylemeden o bunu anlayacaktır. Sıcaklık ve sevgi onun için çok önemlidir ve eğer gerçekten isterseniz onunla aranızda çok güçlü bir bağ kurabilirsiniz.Sizi saatlerce sanki söylediğiniz her şeyi anlıyormuş gibi dinleyebilir. Çünkü anlıyordur. Kavgadan nefret eden bu burcun hayvanları huzurlu bir ortama ihtiyaç duyarlar. Sizin ruh hallerinizi dikkate alırlar ve hasta olduğunuzda sizi gözlerler. İçgüdüleri kuvvetli olan bu hayvanlar, sizin ne zaman kızgın yada üzgün olduğunuzu anlarlar. Kırma petlerinizin ideal burcu balıktır. Ancak balık burçlu bir ufaklık olmak çok akıl karıştırıcıdır. Akıllarına bir fikir gelir gelmez, ancak bu fikri uygulayana kadar başka bir fikre kapılırlar. Genelde zayıf pençe ve bileklere sahiptirler. Buna dikkat edilmesi gerekir.

 

 

 

 

KOÇ (21Mart - 20Nisan)

 

"Çok oyuncu ve neşelidir"

 

Koç burcu evcil hayvanlar her zaman enerji doludur. İlgiye çok düşkündürler, sevilip okşanmayı severler. Aslında böyle hiperaktif hayvanlarla ilgilenmek sizi biraz zorlayabilir. Özellikle de itaat etmeyi öğretmek konusunda zorlanabilirsiniz. Koç Burcunda doğan ufaklıklar çok oyuncu ve neşelidir. Bir saniyede sinirlenip hırlar, fakat hemen sonra neye kızdığını bile unutup etrafınızda dönmeye başlar. Koşmayı, oyun oynamayı çok sever ve yeteri kadar hareket etmesine izin verilmezse keyfi kaçar ve üzülür. Yaşlandığında bile hayat dolu, hareketli bir ufaklık olabilir. Bu  evcil hayvanların yüzünde bir yara izi taşıyor olmasına şaşmamak gerekir. Zodyak'ın ilk burcu olan Koç hayvanı , cinsinin lideri olmak ister. Bağlanmaktan kesinlikle hoşlanmazlar. Başka hayvanlara karşı hoşgörüsü bulunmayan Koç  evcil hayvanları , çevresini keşfetmek ister. Her gördüğü yemek artığını yer.